Mazda werkplaats

Mazda motor met skyactiv technology

Welkom in de werkplaats van Mazda van Vloten.
Om uw Mazda in perfecte conditie te houden en daarmee hoge onderhoudskosten te voorkomen is het belangrijk dat de onderhoudsbeurten volgens fabrieksvoorschriften worden uitgevoerd. Wij hebben de kennis en apparatuur in huis om uw Mazda in topconditie te houden. Onze deskundige serviceadviseurs brengen u ten allen tijden op de hoogte van de onderhoudswerkzaamheden en de daarbij behorende kosten.
Wilt u meer informatie over de service behoefte van uw Mazda? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op en we zullen u voorzien van alle informatie. Tel. 020-6320202.

Airco Service

Voorkom geurtjes! De airconditioning in de auto is bijna niet meer weg te denken. Met onze Mazda Airco Service houdt u uw airco in topconditie!

Maximale prestaties

Een airco is niet onderhoudsvrij. Per jaar verliest een airco gemiddeld tot 10% koudemiddel. Dit middel zorgt, naast koeling, voor smering van de airco. Door gebrek aan voldoende smering van het systeem tijdens maximale prestatie in warme maanden, kan ernstige schade aan het systeem ontstaan.

De airco-onderhoudsbeurt bestaat uit:

  • Inspectie Reiniging (anti schimmelbehandeling)
  • Controle van het aircosysteem
  • Uitvoering van de Mazda Diagnose Test van het gehele systeem. Dit bestaat uit controle van de werking van de droger en condensor.
  • Als extra verstuiven we een desinfecterend middel van een bacterie dodende stof door alle luchtkanalen, inclusief reiniging en droging van het airconditioningcircuit.

De airco-onderhoudsbeurt is alléén van toepassing op een werkend aircosysteem. Indien er een defect wordt geconstateerd dient er te worden gezocht naar een oorzaak. Een airconditioning is een gesloten systeem wat onder druk functioneert. Om te zoeken naar de oorzaak gaan we een diagnose uitvoeren. Dit doen we door te vacumeren. Hierbij zoeken we onder druk naar een lek. Als we weten waar het lek zich bevind kunnen we inzicht geven over de te verwachten kosten om het systeem te herstelen. Indien het systeem is hersteld, moet het systeem afgevuld worden met koudemiddel.

Onderhoud voorkomt defecten

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. We rekenen erop. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect systeem. En dat gebeurt vaak als het u niet uitkomt! Wij hebben de kennis en papieren in huis om uw airconditioning in top conditie te houden. Onze werkplaats is uitgerust met de nieuwste diagnose-apparaten van Mazda. Hiermee kan elke fout in de elektronica opgespoord worden. Op die manier garanderen wij dat uw aircosysteem u koel door de warme zomermaanden helpt.